cantù

villa privata

private house

Situato in una zona di pregio a bassa densità residenziale a Cantù, l'edificio è composto da tre volumi definiti: al piano terra c'è un corpo vetrato, quello della zona giorno, affiancato da un blocco destinato a garage (fuori terra) e sormontato dal volume del primo piano, dove sono collocate le camere. Il materiale principale è l'intonaco, il cui colore differenzia i diversi elementi della composizione, e i vuoti dell'ampio balcone verso sud-est e dell'ingresso.

Gli spazi al piano terra creano un'ampia zona giorno a nord-ovest, orientata verso l'arco alpino, e una cucina abitabile, con giardino e outdoor, orientati verso sud-est. 

La distribuzione al piano primo prevede due camera da letto singole, una camera da letto matrimoniale con cabina armadio ed ampio terrazzo coperto orientato verso sud-est.

Located in a prestigious low-density residential area in Cantù, the building consists of three  defined volumes: on the ground floor there is a glass part, the living area, flanked by a block  for garages (above ground) and surmounted by the volume of the first floor, where the bedrooms are placed. The main material of the building is the plaster, whose color differentiates the different elements of the composition, and the voids of the large balcony towards the south-east and the entrance.

Ground floor has  a large living area  north-west oriented, towards the alpine mountains, while the kitchen, with garden and outdoor, faces south-east direction.

The distribution on the first floor has two single bedrooms, a double bedroom with walk-in wardrobe and a large covered terrace toward south-east.

status

Preliminary project

location

IT - Cantù (CO)

year

2018

Studio Moscatelli

via Roma, 9 - Cantù (CO) - Italy

info@studiomoscatelli.com 

+39 031 714700

  • Bianco Facebook Icon
  • https://www.instagram.com/studiomoscatelli/
  • Bianco LinkedIn Icon
  • Bianco YouTube Icona

© 2014-2020 Matteo Moscatelli, Stefano Moscatelli