cantù

condominio giardino

giardino residential building

L’edificio è collocato su un lotto affacciato sullo slargo di Largo Adua, e prende il nome dal piccolo spazio verde (con tre pini) che qui sorgeva prima dell’intervento. A differenza del Condominio Panorama, circondato dal verde in cima ad una collina, questo edificio è in un punto nevralgico, circondato da tre strade. Il mix funzionale determina la differenziazione delle superfici e dei volumi: il basamento, più compatto ed estroverso, occupa l’intero lotto eccetto la parte antistante per il parcheggio, ed ospita al piano terra alcuni esercizi commerciali e al piano primo gli uffici; sopra di esso poggia un corpo di fabbrica da sei piani, dotato di logge e con un impianto ad H, che contiene le unità residenziali.

The building is placed on a site in front of a little square (Largo Adua), and takes the name from little green space (with three pines) that was here before the intervention. Differently from the Panorama Residential Building, sorrounded by green and on the top of a hill, this building is near the city-centre, delimited by three roads. The functional mix determins the differentiation of the surfaces and of the volumes: the basement, more compact and introverted, occupies the whole lot, excluding the opposite area for the parkings, and hosts at the ground floor a few commercial spaces and at the first the offices; the six-storeys volume, that arises on it and contains the residential units, is characterized by the presence of the lodges and by a H-shaped plan.

status

Complete

location

IT - Cantù (CO)

year

1957

Studio Moscatelli

via Roma, 9 - Cantù (CO) - Italy

info@studiomoscatelli.com 

+39 031 714700

  • Bianco Facebook Icon
  • https://www.instagram.com/studiomoscatelli/
  • Bianco LinkedIn Icon
  • Bianco YouTube Icona

© 2014-2020 Matteo Moscatelli, Stefano Moscatelli