architettura and design

1/9

Private house 

2016

Cantù (CO)

FEASEBILITY STUDY

 

Placed on a hillside, in long lot, the project area is characterized by view towards the hills of Cantù on a side, and towards the Alps on the other. The building has a volume composed of three parts arranged on two levels, one  contains the staircase, one the most representative areas of the house, and one, where the rooms, the kitchen and other functional spaces are placed. These areas are separated by a central spine which divides into two equivalent parts  the building. Different materials such as wood, concrete, glass and metal pillars characterize the three bodies. The living area of ​​the house, a long porch and a row of trees are placed around the existing pool to form a more intimate place. The porch continues, beyond the house,  to guide the visitor from the access to the property to the main entrance.