architettura and design

1/7

talent house contest

2016

Pisa (PI)

SELECTED PROJECT

 

The recovery of the barn situated in the countryside of Pisa represents a diffuse problem of the Italian landscape, the refruibishment of the farm buildings in a sustainable way. Once preserved and consolidated the walls of the existing barn,  the project involves the insertion of an autonomous structure within the walls of the barn. The new volume will contain two floors of residences, while the space of the ground floor will be occupied by the functional spaces for the building. Each apartment is powered by a system consisting of an air - water heat pump - 8 kw tha will allow to produce hot water for sanitary use and heating for the flats. All plants will be powered by the energy produced by the photovoltaic system.