architettura and design

1/7

New Polyfunctional Center

2016

Cantù (CO)

PRELIMINARY PROJECT

The project of refurbishment of the couthouse aims at the creation of an innovative library model, not conceived as a book warehouse but as an urban magnet that might works as the new social and cultural point of reference for the city. The new building will allow it, not only improving the capacity of the traditional spaces of the actual location in Piazza Marconi, with the new consultation rooms, the archive and the distribution area, but also developing a new cultural offer through the creation of an auditorium, an exhibition area, a bar, even with rooms for associations, training and music rooms. The design approach is characterized by the research for a high quality design, the design of furniture and signage, pursuing the economic sustainability of the project.