architecture and design

1/6

competition for the requalification of piazza vittorio veneto
2005
Calolziocorte (LC)

 

The project is developed on three levels: the garage, the business plan with the park, and the "terrace" in front of the town hall.
The median level, coinciding with the current Piazza Vittorio Veneto, is characterized by a path placed in a diagonal that divides the space into two distinct functions: one for gardens, with an array of paths organized in an irregular pattern paved in beole, that form areas equipped with benches and trees, and the other used as a covered multifunctional structure
Along the main street there is also a small structure with a bar, which has its logical continuation in a wooden pergola covering an area equipped by benches and surrounded by a pool with fountains, bordered by a commercial structure.